Reclamation

POKLONI ME kupcima nudi nove proizvode koji su većina iz naše proizvodnje. Svaki proizvod koji vidite na slici je slikan kod nas i to iz više pozicija i predstavlja realno stanje i izgled proizvoda.

Svaki artikal koji kupite u slučaju oštećenja, ili niste zadovoljni kvalitetom imate mogućnost zamene ili povraćaj novca u roku od 7 dana od dana prijema paketa. Za detaljne instrukcije o tome kontaktirajte nas.


POKLONI ME u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonima o e-trgovini vrši predugovorno obaveštavanje kupca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine, sa svim detaljima, kupcu neposredno pre ulaska u proces plaćanja odnosno  poručivanja... Ujedno su kupcu predočeni svi uslovi kupovine u Ugovoru o kupovini za koji je potrebno da kupac da saglasnost.

Od 2014. godine Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) je i definisano kako kupac ima pravo da vratiti proizvod po Zakonu o zaštiti potrošača mora da ispuni određene postupke.

Prilikom vraćanja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun koji ste dobili u paketu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.  Ukoliko se utvrdi da je nastupila ne ispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povrat novca, a sam proizvod će ponovo biti poslat kupcu o trošku kupca.

U slučaju da je sam artikal i sva dokumentacija u skladu sa pravilnikom, Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je platio po osnovu narudžbe i računa, a najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema izjave o odustajanju, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Napomena: Svi artikli koji su personalizovani ne mogu se vratiti osim ostecenja koje nastalo zbog slanja robe i odstetu moraju da traze od kurirske sluzbe.

 

REKLAMACIJE, GARANCIJA I SAOBRAZNOST
SAOBRAZNOST na sve proizvode traje 2 (dve) godine.

U slučaju da je paket oštećen u transportu potrebno je da nas kontaktirate odmah po prijemu paketa. Za sva oštećenja artikala koja nastanu u transportu, a nisu prijavljena blagovremeno, POKLONI ME  ne snosi odgovornost i nije vam u mogućnosti pomoći, kako transportno osiguranje neće priznati.

Potrebno je da sačuvate artikal, svu potrebnu dokumentaciju i original ili kopiju računa kojom se potvrđuje kupovina u POKLONI ME web prodavnici.
Bilo da se radi o fabrički neispravnoj komponenti ili oštećenju u transportu stojimo vam na raspolaganju.

Reklamacije koje se šalju kurirskom službom nazad moraju biti propisno upakovane u kartonsku ambalažu, skoro onako kako vam je poslato. Sve reklamacije nepropisno zapakovane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja neće biti preuzete od strane POKLONI ME nego će biti vraćene pošiljaocu o njegovom trošku.

U slučaju da je povrat robe opravdan, sve troškove slanja i primanja paketa snosi POKLONI ME
Za detaljnije informacije oko garancije pogledajte u ugovoru o kupovini.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, POKLONI ME je u obavezi da povraćaj vrši preko metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.